Fra utdelingen av Årets Nykommerstipend, Bergen Design Festival 2017.

Fra utdelingen av Årets Nykommerstipend, Bergen Design Festival 2017.

 

Hvert år nomineres tre nyutdannede designere til Årets Nykommere.

En av dem vinner Nykommerstipendet som deles ut av Sparebank 1 SR-Bank. Utdelingen skjer under den offisielle åpningen av Bergen Design Festival 2019, mandag 4. november.

De tre nominerte designerne har alle studert ved KMD, UiB sitt Institutt for Design. Masterprosjektene blir utstilt gjennom hele festivaluken.

 

BLI KJENT MED JURYEN:

 
Mona_KMD.jpg

MONA LARSEN

Mona Larsen er instituttleder ved Institutt for design. Hun har vært dekan ved Avdeling for design ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen siden mars 2012. Larsen er utdannet klesdesigner fra Milano, og har i tillegg praktisk pedagogisk utdanning fra Høgskolen i Bergen. Hun har sin yrkesbakgrunn som klesdisigner, både som selvstendig freelancer og i stillinger innenfor designbyrå.

20160318-birgitta-52051-532x670.jpg

BIRGITTA RALSTON

Birgitta Ralston er designer i Ralston Bau og strategisk leder i Design Region Bergen. Ralston arbeider med å forme fellesrom og objekter med en transformativ praksis – for en bærekraftig fremtid. Etter mange år som designer i Paris grunnla hun Transplant Design Center i Dale i Sunnfjord, materialbiblioteket Nordic Materials, samfunnsdesign-laboratoriet Ideal Lab og den europeiske samarbeidsplattformen Idealist Institute.

Skjermbilde 2019-09-21 kl. 16.43.21.png

VIBEKE THOMASSEN HOPE

Vibeke Thomassen Hope er banksjef i Sparebank 1 SR-Bank i Bergen Sentrum, og har i flere år vært med i Bergen Design Festival sin Nykommerjury.

Takk til Sparebank 1 SR-Bank som støtter designmiljøet ved å dele ut Nykommerstipendet hvert år!

 
logo-sparebank1sr-bank.jpg