Ny start på Hyssingen Produksjonsskole

Disse ungdommene sikret teknisk produksjon på profesjonelt nivå under Bergen Design Festival i 2017. Foto: Pernille Sommer

Bergensmagasinet har besøkt Hyssingen, skolen som i flere år har stått for knirkefri teknisk produksjon av Bergen Design Festival.

Publisert 15.03.2018

Hyssingen er et fantastisk initiativ for ungdom som ikke finner sin plass i ordinær skole. På skolen finnes linjene bygg og anlegg, design og håndverk, kulturverksted eller restaurant- og matfag.

Bergensmagasinet skriver:

«Hovedmålet til Hyssingen er å gjøre ungdommen bevisst på seg selv – å prøve og sette seg selv til side og forstå seg selv og sin rolle i forhold til fellesskapet på skolen og samfunnet generelt.

– Det handler om eksistensialisme og sosialisering, sier Bruarøy.

– Men Hyssingen er mer en bedrift enn en skole, vi ligger midt i mellom. Vi har en reell produksjon. Det er ikke noe pensum eller lekser, her jobber vi.

Mye av dagene handler om å skape mestringsopplevelser, og å skape noe i samarbeid med andre – for andre.»

Les hele saken her: 


Tusen takk til Sparebanken Vest og Visjon Vest som muliggjør samarbeidet vårt med Hyssingen Produksjonsskole. Under Bergen Design Festival får ungdommene praktisk erfaring med teknisk produksjon i en profesjonell setting.

 

Les også: