Påfyll på nytanken

Monica Hannestad Foto: Chris Aadland

Fra bekkalokk og kaffikopp til Airbnb – Raff Designuke og direktør Monica Hannestad er klare for å inspirere til nytenking.

Publisert 03.10.2015

– Med Raff Designuke spør vi «må det egentlig være sånn?» og viser at det går an å tenke nytt. Design er både innovasjon og utvikling. Designuken viser nye ideer og smartere løsninger, forklarer Hannestad.

– Vi vil synliggjøre designfaget og gi designerne plass. Alle bergensere skal merke at Raff Designuke tar plass i byen vår, smiler hun.

Hannestad går hektiske dager i møte. Raff Designuke er spekket med aktiviteter for bergensere flest og designentusiastene blant oss.

– Vi inviterer til designfrokoster hele uken, vi gir guidede turer i en flytende bolig og vi avslutter med en spektakulær fest på Bontelabo. Jeg gleder meg særlig til Raff Fagdag 22. oktober, røper Hannestad.

Airbnb besøker Bergen
Til fagdagen har Raff Designuke invitert en av klodens største snakkiser. Nettstedet og utleieformidleren Airbnb er kjent for alle reiseglade og mange leier ut sine egne leiligheter i Bergen.

– Design kan hjelpe oss å finne de sorte hullene og fylle dem med nye forretningsmuligheter. Der er Airbnb et av de beste eksemplene i vår tid, mener Hannestad.

– De har tatt en helt unik posisjon globalt, med brukere verden over. Det blir uhyre interessant å høre hvordan de nå jobber med å holde på posisjonen sin, blant annet ved å vinne utleiernes lojalitet. Jeg har selv leid ut leiligheten min via Airbnb og gleder meg over at vi har fått dem til å holde foredrag på Raff Fagdag, forteller hun.

Internasjonal inspirasjon, lokal utvikling
Raff Designuke handler om å tenke mennesket inn i næringsutviklingen, mener Hannestad.

– Samfunnet vårt endrer seg og da må vi gjøre det samme. Jeg ønsker meg en helhetlig og framtidsrettet by og region, forklarer hun og utdyper:

– Jeg vil at Bergen skal ligge i forkant og møte nye forventninger folk har, enten det er til det offentlige systemet rundt oss, til infrastruktur eller til opplevelser. Kanskje kommer den neste store, internasjonale nyskapingen fra Bergen, håper Hannestad.

Døgnåpen designuke
I løpet av uken stiller ti lokale og nasjonale designere ut sitt design i Bergens byrom, med døgnåpne vandreutstillinger i butikkvinduer, i Vågen og på kafeer.

– Design kan være nyttig og bærekraftig, innovativt og vakkert. Det er de ti utstillerne gode eksempler på, mener Hannestad.– Noen av dem gir oss et gløtt inn i selve designprosessen, andre setter opp levende satelittkontor, mens flere stiller ut objekter som er resultatet av prosessen, enten det er møbler, lamper eller klær. Jeg gleder meg til å se resultatene av arbeidet deres, avslutter en spent og engasjert designdirektør.


Sikre deg plass på Raff Fagdag nå!

Raff Designuke er Norges eneste designuke

Raff Designuke varer fra 16. oktober til 26. oktober

Raff Designuke ble arrangert for første gang i 2010

Årets tema er «Design Thinking»